Selena Soepenberg
Aantal stemmen

Wie anders dan

Niemand anders dan Selena Soepenberg van Alfa-college

Promotie


Deel mijn verhaal





Interview met Selena

Waarom is hij/zij geselecteerd als ambassadeur?

Selena is een uitblinker omdat ze een natuurtalent is in werken met ouderen. Dit talent kan ze volop kwijt in de opleiding en haar stage op het gebied van ouderenwelzijn. Ze heeft ontdekt dat daar haar passie en kracht liggen omdat oudere medemensen een zinvolle dagbesteding geven, haar veel voldoening en plezier opleveren. Door de theorie optimaal te combineren met wat ze van nature in zich heeft, heeft ze tijdens de stage haar vakmanschap nog verder ontwikkeld en verfijnd. Selena heeft via persoonlijke groei een sprong gemaakt in professionaliteit en functioneert hiermee al ruim voor haar afstuderen als volwaardig medewerker. Je merkt aan alles dat ze zich met passie en liefde inzet voor ouderen. Ze vindt het heel belangrijk dat zij niet worden vergeten in onze samenleving en de specifieke zorg krijgen die ze nodig hebben. De op stapel staande bezuinigingen in de zorg, waarschijnlijk vooral op het gebied van welzijn, gaan haar dan ook erg aan het hart.
Haar grote betrokkenheid heeft ze ook al in praktijk gebracht in de naaste omgeving. Toen er een activiteit werd georganiseerd voor de dorpsbewoners, had men aan kinderen en volwassenen in het algemeen als doelgroepen gedacht, maar niet aan ouderen. Selena heeft dit aangekaart en nam vervolgens kordaat het initiatief om een ouderendag te organiseren. Dit was een schot in de roos omdat ze precies weet wat ouderen leuk vinden.
Naast werken met ouderen heeft ze tijdens de schoolvakanties ook praktijkervaring opgedaan met kinderen tijdens vrijwilligerswerk in Roemenië. Wat ze over kinderen heeft geleerd tijdens de brede opleiding, kon ze daar prima inzetten. Deze ervaring heeft haar ook weer professioneler gemaakt in het werken met ouderen.

Welke speciale prestatie heeft hij/zij geleverd?

De opleiding en stage hebben haar niet alleen een grote stap voorwaarts gebracht in haar vakmanschap, maar ook in wie ze zelf is. Daar hebben zij en haar stagegever veel profijt van. Op het mbo leer je jezelf namelijk snel goed kennen omdat opleiding en stage heel praktijkgericht zijn. Door met sommige persoonlijke eigenschappen nog vak- en praktijkgerichter om te gaan, beheerst Selena haar vak nu tot in de puntjes en kan ze zelfstandig opereren op de afdeling dagbesteding bij haar stagegever.

Wat vindt de ambassadeur zelf van zijn/haar nominatie?

"Ik vind het erg bijzonder dat ik verkozen ben tot Uitblinker van het Alfa-college. Dat had ik niet verwacht en ik ben hier erg blij mee. Daarnaast ben ik dankbaar dat de ouderen mijn inzet en enthousiaste houding waarderen. Door de opleiding heb ik mijn talenten breed ontwikkeld. Tijdens mijn stage en opleiding probeerde ik altijd het beste uit mezelf te halen en stimuleerde ook mijn medestudenten in hun studie en stage.
Als mensen vragen ‘Waarom ga je geen hbo-opleiding volgen?', is het antwoord 'daar heb ik geen behoefte aan, want door de ontwikkelingen tijdens de schoolperiode weet ik dat mijn plek in de ouderenzorg is. Dit werk doe ik vol enthousiasme en ook mijn toekomstige beroep wil ik zeer zeker vol passie gaan uitoefenen. Door deze Uitblinkerverkiezing wil ik studenten laten zien dat je met een mbo-diploma je droom waar kunt maken!"

Wat zijn zijn/haar toekomstplannen?

"Nadat ik mijn diploma in handen heb, ga ik werken op mijn stageadres. Daar heb ik een contract aangeboden gekregen voor een half jaar. Ik hoop in de toekomst niet alleen mijn creatieve talent met de ouderen te delen, maar ook voor hen echt iets te kunnen betekenen in deze tijd van bezuinigingen. Daarnaast wil ik genieten van de wereld en is het mijn passie mensen in een arm milieu/land in nood bij te staan."

Waarom vindt de stagebegeleider de ambassadeur een uitblinker?

"Het is fantastisch om te zien dat Selena er absoluut niet voor terugdeinst om haar knelpunten aan te pakken, zodat haar kwaliteiten nog beter tot hun recht komen. Daarnaast zet ze haar gezelligheid en creativiteit heel spontaan in, waarbij ze heeft geleerd haar talenten en natuurlijke omgang met ouderen niet onder te laten sneeuwen. Zo heeft ze een fantastische mix in haar stage aangebracht van doelgericht werken en gezellig creatief zijn."

Wat vindt het leerbedrijf van de nominatie?

"We zijn erg trots en blij. Selena is voor ons een echte uitblinker omdat ze in het contact met ouderen precies weet hoe ze een professionele houding op een natuurlijke manier combineert met zichzelf blijven. Daarnaast is ze spontaan, creatief en erg veelzijdig. Of het nu gaat om een gezellige middag organiseren, een persoonlijk zorg-/leefplan schrijven of met aandacht en interesse luisteren naar een verhaal, zij kan het allemaal. Ook brengt ze vaak ideeën in ter verbetering in en zo werken we met zijn allen aan een nog betere dagbesteding. De groep ouderen met wie ze samenwerkt loopt echt weg met haar. Wij begrijpen waarom en zouden haar dan ook niet willen missen!"

School: Alfa-college
Adres:
Postbus 233
9700 AE Groningen
Telefoon:
0800-8100



Leerbedrijf: Carint Reggeland
Adres:
Goossenplein 1A
7683 CG Den Ham
Telefoon:
0546-674339










Reacties (20)

  • hetty
    SUPER!!
       woensdag 2 oktober 2013 18:10
  • wilco
    als ik oud ben wil ik ook zo'n toffe begeleidster :)
       vrijdag 20 september 2013 19:55
  • Egbert en Fenna
    Wij vinden jou de uitblinker van de opvang in Den Ham
       maandag 16 september 2013 9:17
  • Gerdien
    jij verdient het om de uitblinker te worden
       maandag 16 september 2013 9:16
  • Hetty
    ik stem voor Selena!
       maandag 16 september 2013 9:15
  • Mark
    Jij bent al een topper. De prijs zou dat alleen maar bevestigen.
       vrijdag 6 september 2013 23:15
  • Sarien
    Jaaa Selenaaa!!! Ik stem op jouw!! Geweldig leuk filmpje!! You Can Do It!!!

    Liefs Sarien
       woensdag 4 september 2013 18:11
  • Rum Boon
    Leuk filmpje. Ik heb tevens nog een tip voor je: "neem eens een kijkje bij Zuiderhart Hengeo" (verpleeghuis kleinschalig wonen). Lijkt mij echt iets voor jou!
       dinsdag 23 juli 2013 21:29
  • nanda
    heel veel succes en ga er voor om de uitblinker van 2013 te worden!!!
    grtjes
       vrijdag 21 juni 2013 14:06
  • Bertine
    Lieve Selena
    Je bent een toppertje en een natuurtalent,
    Mijn moeder is heel blij met je op decdagopvang.
    Heel veel succes.
       donderdag 20 juni 2013 18:23
  • Alex N.
    Succes
       woensdag 19 juni 2013 6:45
  • Inge Koning
    Alvast gefeliciteerd met je nominatie; knap hoor! Heb voor de hele familie maar gelijk gestemd!

    Groetjes,

    Inge.
       dinsdag 18 juni 2013 21:47
  • Helien
    Selena, meid je kunt het!!!
    Zet 'm op!!
    Jij bent ONZE UITBLINKER!
       dinsdag 18 juni 2013 19:39
  • Koos Gommers
    Prima promo, prima werk, prima toekomst.
       dinsdag 18 juni 2013 16:12
  • Nienke
    Je bent op meer gebieden een uitblinker! Hoop zo voor je dat je wint :) Succes! xx
       maandag 17 juni 2013 20:26
  • Jesse
    Kom op Zussiee!!
       maandag 17 juni 2013 15:57
  • Geert Doldersum
    Go for it!
       maandag 17 juni 2013 15:47
  • René Hallink
    Er zit zoveel kracht als je weet wat je gaven en talenten zijn. Als je deze nu al weet te benutten heeft dat zeer veel potentie voor de toekomst! Succes!

    René Hallink
       maandag 17 juni 2013 14:18
  • José
    Zet hem op Selena!
    Ookal win je niet, je bent en blijft voor mij/ons een topper! (uitblinker)!!

    Veel Liefs,
    José en Fam.
       maandag 17 juni 2013 13:57
  • Amélia
    Kom op Selena!!
    Je kunt het!

    Laat zien dat JIJ Dè Uitblinker 2013 bent!!
    Liefs en Succes,
    Amélia
       maandag 17 juni 2013 13:54